100% laagste prijsgarantie Achteraf betalen & Betalen in termijnen Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig? 085 - 401 23 60
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Drainage

Lees meer minder

0 items gevonden

Geen producten gevonden
Drainage

Drainage

Wanneer je ervoor kiest om sierbestrating te plaatsen, dan is er minder ruimte voor regenval om opgenomen te worden door de grond. Om te zorgen dat dit water wordt afgevoerd, biedt Brok Bouwmaterialen drainage producten aan. Via een drainagesysteem in je buitenruimte, is je overtollige water probleem verleden tijd.


Wat is drainage?

Drainage in een tuin is essentieel bij de aanleg van tuinen. Zonder voldoende afwatering worden de planten en bestrating in een tuin bedreigd door aanhoudende wateroverlast. Onbetrouwbare drainage kan leiden tot afsterven, wortelrot en zelfs het afsterven van bloemen en struiken - allemaal dingen die geen enkele tuinier wil zien! Een goed drainagesysteem betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken of je planten het wel overleven tijdens regen of zware stormen. Het zorgt er ook voor dat het water wordt vertraagd voordat het in vijvers, beken en andere wateren terechtkomt. Zo zorg je ervoor dat je tuin niet alleen mooi is, maar ook het ecosysteem helpt. Daarnaast zorg je er ook voor dat je sierbestrating niet beschadigd door het overtollige water. Ten slotte zorgt drainage in het geval van een dakterras ervoor dat er niet een enorm gewicht op je dakterras ontstaat, waardoor er instortingsgevaar ontstaat.


Hoe leg je drainage aan?

De aanleg van een drainagesysteem in je tuin is essentieel om het waterpeil onder controle te houden en een milieuvriendelijke omgeving te creëren waarin je planten goed gedijen. Als je zorgvuldig rekening houdt met de helling, de indeling en de bodemgesteldheid, kan je een basisnetwerk voor drainage aanleggen met buizen, greppels en grind. Dit voorkomt niet alleen overstromingen door hevige regenval, maar zorgt er ook voor dat overtollig water snel wegloopt van de blootgestelde wortels van planten. Hierdoor raakt deze niet verstopt of beschadigd door stilstaand water. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je planten voldoende toegang hebben tot vocht, wat een gezonde groei bevordert, een mooi landschap oplevert en dat je sierbestrating niet beschadigd raakt. Bij Brok Bouwmaterialen hebben we verschillende afvoergoten in ons assortiment, kijk dus snel!


Gerelateerde producten

Verfraai je buitenruimte met ons bijzondere assortiment sierbestrating, stapelblokken en u-elementen van Brok Bouwmaterialen. Of kies voor opsluitbanden om zorgvuldig de sierbestrating in te dammen en zand, split of grind voor een goede afwatering. Voor ieder wat wils bij Brok Bouwmaterialen.


Service

Ons toegewijde team van verkopers staat klaar om je te helpen! Je kan ons telefonisch bereiken - maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur op 085 - 401 23 60. Als je liever op een andere manier contact wilt opnemen, chat dan direct online of stuur ons een e-mail op [email protected] en we nemen binnen 24 uur (op werkdagen) contact met je op.

De Brok Service

Thuiswinkel Waarborg

We bestaan al sinds 1944

Ideal banktransfer Klarna Visa Mastercard Bancontact AfterPay NL B2B Digital Invoice

Achteraf betalen & betalen in termijnen

Levering in Nederland en België

aan particulieren & bedrijven